BEL DIRECT: 0786818917

Riool Dordrecht

Riool Dordrecht

Hieronder vindt u belangrijke feiten en regels over het riool Dordrecht

Als u een rioolaansluiting wilt laten maken op het gemeentelijke hoofdriool moet meestal in de openbare ruimte worden gegraven. Alleen personeel van de gemeente Dordrecht en bedrijven die door de gemeente Dordrecht zijn erkend mogen deze riool reparatie doen. Hiervoor heeft u een ontheffing nodig.

Wat kost mijn ontheffing voor een rioolaansluiting?
Uw ontheffing voor een rioolaansluiting is gratis. De kosten voor het maken van de aansluiting zijn voor de eigenaar van het pand of het stuk grond.

Wanneer moet ik mijn ontheffing voor een rioolaansluiting aanvragen?
U moet uw aanvraag van een ontheffing voor een rioolaansluiting minimaal 3 weken voor de aanleg indienen.

Van wie is de rioolaansluiting?
De rioolaansluiting is volledig in eigendom en in beheer van de pandeigenaar, dus ook het gedeelte dat in de openbare ruimte ligt. De gemeente is dus bijvoorbeeld niet verantwoordelijk als de rioolaansluiting verstopt is.

Waarom zijn de kosten voor werk aan het riool dat in de openbare ruimte ligt voor mij?

U bent eigenaar van de gehele rioolaansluiting dus ook van het gedeelte dat in de openbare ruimte ligt. Alle reparatiekosten zijn dan ook voor u. Alleen wanneer de problemen aantoonbaar worden veroorzaakt door ingroei van wortels door een boom van de gemeente is de gemeente Dordrecht aansprakelijk voor de reparatiekosten.

Voor meer informatie over dit onderwerp : http://cms.dordrecht.nl/dordt/inwoners/digitaal-loket?waxtrapp=cpjskjBsHaKlPpBLEINH&remote=/idad/!mozEgemAntwoord.productPagina%3FF_PAGINA=282

Riool Rotterdam

Als u als huiseigenaar of bedrijfspandeigenaar een aansluiting wilt maken op het gemeentelijke hoofdriool, dan heeft u een rioolvergunning nodig.

Wat kost het?
Eenmalige legeskosten 2013 voor het verkrijgen van een rioolaansluitvergunning, bestaande uit:

  1. Aansluiting op het hoofdriool € 32,70
  2. Herstel straatwerk € 32,40 per m2 (let op: voor herstel van asfalt zijn de kosten hoger)
  3. Kosten van de aannemer.

Wat moet ik doen als het riool verstopt zit?

U kunt merken dat het riool verstopt zit als er bijvoorbeeld water omhoog komt in het toilet, bij de doucheafvoer of bij de gootsteenafvoer. Deze inpandige problemen worden veelal veroorzaakt door een verstopping van de huisafvoer (huisaansluiting) naar het openbare hoofdriool.

Als de verstopping zich bevindt in de huisaansluiting, dat wil zeggen het stuk riool binnen uw woning en vanaf uw woning naar het openbare hoofdriool, moet u, of uw verhuurder in het geval van een huurwoning, er zelf voor zorgen dat de verstopping wordt opgelost en de bijbehorende kosten betalen. U kunt de rioolservice bellen om de verstopping op te lossen.

Als het openbare hoofdriool verstopt zit, moet de gemeente de verstopping oplossen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de gemeente.

Door het hoofdriool leeg te zuigen wordt in de meeste gevallen het probleem vrij snel verholpen en stopt de wateroverlast. Als het water niet verdwijnt, wordt onderzocht of een storing aan een gemaal de oorzaak van de wateroverlast kan zijn. Het verhelpen van deze storing kan enige tijd in beslag neme

Neem contact met ons op

Beukengaarde 19
3344 PT
H.I.Ambacht
078-6818917
info@rioleringservicezuidholland.nl